fbpx

alquilerMolts propietaris tendeixen a no declarar els rendiments obtinguts pel lloguer del seu immoble. En concret, un estudi afirma que el 30% dels lloguers no són declarats a Hisenda.

No cal dir que es tracta d’un frau a l’Administració que comporta una sanció per part de l’Agència Tributària. En concret, es perd la possibilitat d’aplicar la reducció del 60% dels rendiments en la Declaració de l’IRPF. És a dir, no es podrà tributar únicament pel 40% dels rendiments, sinó que passarà a ser del 100%. A més de la sanció que rebrà. Així ho ha plantejat la resolució del TEAC (Tribunal Econòmic-Administratiu Central) que vincula l’Administració Tributària.

No obstant això, si es presenta una complementària previ a la notificació de la comprovació per part de l’Agència Tributària, sí que podrà aplicar la reducció.

Com pot comprovar Hisenda que no es declarar un immoble arrendat?

Té diversos mètodes. Els més usats són a partir de l’inquilí, si aquest declara en la seva declaració l’habitatge arrendat com l’habitual, o declara el lloguer, a partir de les dades del cadastre, o bé a partir dels consums d’aigua o llum.

Quins avantatges té declarar el lloguer?

A llarg termini, té més avantatges que inconvenients. Cal tenir en compte que l’Administració cada vegada té millors mètodes per a comprovar la situació dels immobles. I és difícil que Hisenda no ho descobreixi. I és obvi que si un obté uns ingressos extra hagi de tributar. A més es perd la reducció i a la llarga s’acaba pagant més i es rep una sanció.

Categorías: Uncategorized