fbpx

Imagen1El passat 2016 ha estat un bon any per al sector immobiliari. Concretament a Santa Coloma de Gramenet, s’han registrat un 34% més de compravendes (846 en total). Per explicar les causes d’aquest augment cal buscar-les en els baixos tipus d’interès, la major predisposició de la banca a oferir hipoteques en bonesImagen2 condicions, la millora de l’economia, la disminució encara que lenta de l’atur, i als bons preus dels habitatges. Aquests factors han encoratjat a molts inversors a invertir en habitatge, buscant unes bones rendibilitats que no troben en altres actius. Els pisos es lloguen ràpid i els preus estan pujant.

Analitzant les dades, trobem un mercat de dues velocitats. En concret, les zones de Rio, Centre i Singuerlin (per aquest ordre) van tenir augments de preu (respecte 2015) i de nombre de transaccions. Hi ha una important demanda de compradors que busquen adquirir immobles en aquestes zones, en finques en bon estat i amb ascensor.

En canvi, als districtes de Llatí, Fondo i Santa Rosa els preus estan baixant. Els motius que expliquen aquesta divergència els podem trobar en la gran quantitat d’immobles a la venda en aquestes zones, molts de banc amb finançament 100%, alt nivell d’immigració, ocupacions, mal estat de les finques …

Com es pot apreciar a la taula d’avall, un pis al Centre o Singuerlin es ven de mitjana sobre els 110-112.000 €. En canvi a Santa Rosa dels immobles venuts valen de mitjana 70.000 €.

D’altra banda, segueix existint una gran diferència entre el preu d’oferta i el real (un 15%). Molts propietaris agafen els preus dels portals immobiliaris com a referència per establir el preu de venda del seu pis, i és un gran error, ja que aquest és el preu dels immobles que NO es venen. A Finques Rubio realitzem una valoració amb preus reals de venda, amb testimonis de pisos venuts per nosaltres i dades del Registre de la Propietat.

Vols vendre el teu pis? Et podem ajudar!