fbpx

Amb l’arribada del bon temps, augmenta el nombre de persones i ciclistes que van al parc fluvial. parque fluvialCoincidint amb l’entrada del nou horari d’estiu, s’han posat en marxa treballs de millora per a la seguretat de vianants i ciclistes. L’ús d’aquest espai familiar augmenta cada vegada més.

El 25 d’Abril van començar les obres per senyalitzar de manera horitzontal i vertical el punt de trobada del parc fluvial i del parc de Can Zam. Es tracta d’una prova pilot per trobar la solució idònia que millori la seguretat dels vianants enfront dels ciclistes. Per aquest motiu s’han senyalitzat dos passos de vianants al carril bici i s’han delimitat amb pivots verticals de color vermell.

També s’han realitzat actuacions per disminuir la velocitat dels ciclistes com pintar la senyalització de velocitat (màxim 20 km / h) i col·locació de bandes rugoses.

S’han posat també una fila doble de pivots a les rampes d’accés al parc per reduir la velocitat de baixada cap al parc.

Totes aquestes mesures s’han de validar durant els dos pròxims mesos i si els resultats són satisfactoris es repetiran en tots els accessos al parc.

MÉS USUARIS CADA ANY

Les dades d’utilització del parc continuen a l’alça. El consorci del Besòs va fer un estudi sobre l’aforament, sobretot entre Can Zam i la desembocadura del riu durant els mesos de novembre 2014, juny-juliol 2015 i setembre de 2015.

L’estimació de l’ús és d’un milió de vianants i un milió de ciclistes.

CONSELLS PER GAUDIR DEL PARC FLUVIAL AMB SEGURETAT I RESPECTE

El parc fluvial és un espai de qualitat, segur i de fàcil accés per a gaudir amb tranquil·litat. Ser prudents i respectar aquestes recomanacions.

AMB BICICLETA

Quan s’accedeixi al parc en bicicleta respectar la prioritat del pas de persones vianants. La circulació amb bicicleta ha de ser compatible amb la resta d’usos. No superar els 20 km / h ni fer maniobres brusques que puguin provocar perills. No circular per la gespa. Si es circula en grup s’ha d’anar en fila però no ocupar l’espai destinat a vianants ni el carril de sentit contrari. Facilitar els avançaments. Està prohibit fer curses o activitats competitives. Fer ús del casc.

El parc disposa d’un servei d’informadors que vetllen per la gestió correcta de les activitats que es fan. Cal tenir en compte les indicacions i complir-les en tot moment. Cal respectar la normativa interna del parc. Els senyals instal·lats compleixen la funció d’informar a tothom.

SI ANEU AMB GOSSOS ..

Les persones propietàries són les responsables de les seves mascotes. Al parc cal recollir sempre les seves necessitats i si cal, els informadors del parc us facilitaran bosses de plàstic biodegradables. En cas d’incompliment es pot ser sancionat.

El gos ha d’anar lligat i identificat. Cal recordar la normativa vigent que ho exigeix. En el cas que sigui de raça perillosa, ha d’anar lligat i amb morrió. Cal mantenir al gos controlat en tot moment i evitar que baixi al riu. Cal ser prudents amb el tracte cap als altres animals que conviuen en aquest espai. Evitar que el gos malmeti la zona de gespa. El parc és un espai per gaudir del temps lliure amb tranquil·litat i seguretat. Evitar alterar l’activitat d’altres persones usuàries del parc.

Categorías: Uncategorized