fbpx

Realitzar un reportatge fotogràfic de qualitat és molt important com a pas previ a publicitar l’habitatge i poder-la comercialitzar. Però per obtenir unes bones fotos, a part de contractar un bon professional de la fotografia, cal preparar l’habitatge.

Si estàs pensant en vendre el teu pis a Santa Coloma o Badalona, llegeix amb atenció els següents consells:

Ordenar i aclarir les estades a fotografiar

Al realitzar una fotografia interior, és imprescindible captar la màxima amplitud en l’habitatge, per a això cal aclarir les habitacions i treure objectes innecessaris.

Per exemple, a la cuina, no deixar draps, ni estris de cuina al taulell. Tingueu la porta de la nevera diàfana. Al bany, tregui el màxim nombre d’utensilis d’ús diari.

A les habitacions, eviti tenir retrats penjats, dibuixos o fotografies que puguin condicionar al comprador. En el cas que tingui nens, reculli les joguines perquè no desentoni i no captin massa atenció. Poseu un cobrellit de colors neutres i clars, amb els coixins degudament ordenats, perquè de sensació d’amplitud.

Al menjador, recollir els objectes que es fan servir diàriament, i en cas de disposar de llibreria, ordeni els llibres. Traieu les estovalles de la taula o mantes al sofà. Recordi, vostè està venent un habitatge no els objectes en ella.

Neteja

Un aspecte molt important és la neteja. La primera impressió és el que compta, i l’olfacte és el primer sentit que entra en joc. Ventileu la casa i posi un ambientador amb olor fresca (sense ser massa fort). A la cuina procuri no deixar cap estri ni al banc ni al taulell. No deixeu plats o paelles a la vista.

El bany ha d’estar impecable. El mirall i la mampara ben lluents, la tapa del bany baixada. Poseu un joc de tovalloles nou, ben doblegat i penjat. Amagui els objectes que s’utilitzen diàriament (raspall, pasta de dents, assecador). Els banys solen ser petits i li interessa mostrar amplitud i ordre.

Si disposa de jardí o terrassa, reculli les fulles i mantingui l’espai net i ordenat.

Espais il·luminats

La lluminositat en les fotografies és un aspecte molt important. Enceneu els llums de les estances (fins i tot les llums). Les fotografies surten més lluminoses. Esculli un moment del dia que l’habitatge tingui més llum natural.

Despersonalitzar la vivenda

Al comprador no li interessa la decoració o objectes personals del venedor. Ha de poder imaginar-se viure a l’habitatge, com la decoraria i quins objectes posaria. Per a això ha de despersonalitzar l’habitatge, aclarint les estades i retirant els objectes personals.