fbpx

Després de moltes visites infructuoses, per fi sembla que has trobat al comprador del teu pis a Santa Coloma. Però ara és quan comencen els dubtes: Què he de fer per lligar la compravenda? He de negociar una baixada de preu? I si després no li donen el finançament al comprador?

Com afrontar una compravenda immobiliària
El primer pas és conèixer la teva competència: què s’està venent a la teva zona, a quin preu i en quines condicions. Saps a quin preu es venen els habitatges similars a la teva? Si la resposta és no, tens un problema, ja que pots perdre l’oportunitat de vendre el teu habitatge al millor preu. Un preu excessivament alt espantarà als compradors (cada vegada més informats i coneixedors del mercat) i un preu massa baix et farà perdre diners.

Conèixer el mercat immobiliari de la teva zona
Quant triga a vendre un habitatge similar a la teva? A quin preu es ven realment (no confondre amb el preu d’oferta)? Quina oferta hi ha al mercat? Què demanen els compradors? Quines condicions ofereixen les entitats financeres per a la compra d’un pis? Si no pots respondre a aquestes preguntes, és urgent que acudeixis a un professional immobiliari de la zona. A Finques Rubio realitzem de forma totalment gratuïta una valoració del seu immoble en base a un estudi de mercat detallat de la zona i oferim un pla de màrqueting personalitzat.
El comprador cada vegada està més informat i sí coneix totes aquestes qüestions. Si vostè les desconeix no està en una situació d’igualtat i per tant segurament sortirà perdent en la negociació.

Com he de negociar
No ha d’acceptar una rebaixa sense conèixer les possibilitats reals del comprador. Potser li està fent una oferta a la baixa però estaria igualment interessat a comprar l’habitatge en el preu inicial. No ha de mostrar símptomes de debilitat en la negociació.
Un altre tema important és el de la taxació. Si el comprador ha hipotecar la casa, la taxació no ha de diferir molt del valor de venda. En cas contrari podria posar en perill la viabilitat de l’operació.

Com redactar el contracte
Un cop l’interessat vol comprar, ha de senyalitzar el pis amb un document de reserva, i posteriorment un contracte d’arres. Abans de tot ha de tenir preparada tota la documentació: escriptura de compravenda, nota simple, cèdula d’habitabilitat, certificat d’eficiència energètica. Té tots els documents? Hi ha cap error en la documentació? És tot legal?
Sap com redactar un contracte? Què clàusules he de posar? Si no sap com fer-ho i vol estar tranquil durant tot el procés de compravenda el millor és que acudeixi a un professional.

Categorías: Uncategorized