fbpx

Estàs en aquest moment en què per fi, després de donar-li moltes voltes, has decidit vendre el teu habitatge a Santa Coloma de Gramenet. Però ara queda decidir el primer pas dels molts que hauràs de fer: fixar el preu adequat de venda. Molts propietaris estableixen el preu en base al que els va costar, al que valia en un moment de màxims històrics, a la hipoteca que tenen, o bé a l’habitatge que volen comprar. Sento comunicar-los que tots aquests factors són erronis. El comprador no té en compte cap d’ells. L’habitatge es valora en base a l’oferta i la demanda. A continuació t’expliquem els passos necessaris per establir el preu adequat:

1. Oferta d’habitatges en venda
Els portals immobiliaris ofereixen moltes dades dels habitatges en oferta. Però compte, aquest preu no és el real, el qual es tanca l’operació. És el preu d’oferta, que sol estar un 15-20% sobrevalorat. Però et servirà per veure quin és la teva competència (els pisos propers i similars al teu).

2. Ajuda d’un professional
Un assessor immobiliari està constantment en contacte amb compradors i venedors. Sap a quins preus es venen els habitatges i a quins no. A més, a Finques Rubio estem agrupats a Àgora MLS (agrupació de més de 100 immobiliàries que comparteixen producte en exclusiva) i obtenim una gran quantitat de dades que ajuden a establir el preu adequat. De la mateixa manera, també tenim accés a dades del col·legi de registradors, amb dades precises d’immobles venuts. Aquestes dades no els pot facilitar un portal immobiliari. Un bon professional et pot ajudar a establir el preu adequat de venda, perquè puguis obtenir el màxim preu de mercat en el menor temps possible.

3. Estat de l’habitatge
És obvi que no val el mateix un habitatge nou o reformat que un d’origen. El propietari ha de ser el més honest possible i establir el preu adequat. La situació de la finca i l’estat són alguns dels factors més importants.